Tudi med prazniki se dajte na prvo mesto

Praznični čas je čas veselja in praznovanja, lahko pa je tudi čas stresa in preobremenjenosti. Ker je treba postoriti toliko stvari in je veliko pričakovanj, je pomembno, da sprejmete ukrepe, s katerimi boste v tem napornem obdobju leta ostali brez stresa. Tukaj je nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali ohraniti mirnost in uživati v prazničnem času.

Tudi med prazniki se dajte na prvo mesto

Prednost namenite skrbi zase
Zlahka se zapletemo v praznični vrvež, vendar ne pozabimo poskrbeti zase. Vzemite si čas za dejavnosti, ki vam pomagajo, da se sprostite in napolnite z energijo, pa naj bo to branje knjige, kopel ali sprehod v naravi.

Prepuščajte naloge drugim
Ni vam treba vsega narediti sami. Prosite za pomoč in prenesite naloge na druge. Ne glede na to, ali gre za kuhanje, pospravljanje ali nakupovanje, lahko z delitvijo dela zmanjšate stres in uživate v praznovanju.

Postavite realna pričakovanja
Zlahka se ujamemo v idejo popolnega praznika, vendar je pomembno, da si postavimo realna pričakovanja. Razumite, da stvari morda ne bodo potekale popolnoma po načrtih, in to je v redu. Osredotočite se na tisto, kar je najpomembnejše - preživljanje časa z bližnjimi in ustvarjanje spominov.

Prakticirajte čuječnost
Vsak dan si vzemite trenutek, da vadite čuječnost in ste prisotni v trenutku. Z meditacijo, globokim dihanjem ali preprosto z nekajminutnim osredotočanjem na svoje čute vam lahko miselnost pomaga zagotoviti občutek miru in perspektive.

Spomnite se pravega pomena praznikov
Ne pozabite, da je pravi pomen praznikov v ljubezni, povezanosti in hvaležnosti. Vzemite si čas, da cenite ljudi v svojem življenju in preproste radosti, ki jih prinaša letni čas.

Z upoštevanjem teh nasvetov boste z lahkoto krmarili po napornem prazničnem obdobju in uživali v čarobnosti decembra.

Spletni portal Dobrenavade.si  ustvarja pozitivno družbo ter širi in promovira dobre navade med prebivalstvom.

 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.