Dobrodelno kolesarjenje za bolnike z rakom obrodilo sadove

Z dobrodelnim kolesarjenjem, ki sta ga organizirala Alice in Žiga Erlač Shepherd, je bilo uspešno zbranih 6.000 evrov za nakup šestih sobnih koles za Univerzitetni klinični center (UKC) Maribor.  Dodatnih šest koles je podarilo podjetje Hofer.

Dobrodelno kolesarjenje za bolnike z rakom obrodilo sadove

Ta sobna kolesa se bodo uporabljala za rehabilitacijo bolnikov na Oddelku za onkologijo ter Oddelku za hematologijo in hematološko onkologijo. V. d. generalnega direktorja UKC Maribor Vojko Flis se je zahvalil vsem, ki so prispevali k akciji, ki je presegla pričakovanja. Zlatko Roškar, predstojnik Oddelka za hematologijo in hematološko onkologijo, je poudaril, kako bodo ta kolesa bolnikom pomagala pri vrnitvi v normalno življenje po bolezni in zdravljenju. Tamara Petrun, namestnica predstojnika oddelka za onkologijo, je dodala, da kolesa bolnikom zagotavljajo psihološko podporo in motivacijo.

Kristina Modic, izvršna direktorica Slovenskega združenja bolnikov z limfomom in levkemijo L&L, je pohvalila dostopnost rehabilitacije z notranjimi kolesi v Mariboru, saj bolnikom zagotavlja motivacijo za ponovno aktivno življenje.

Pobudnika dobrodelne vožnje sta bila Alice in Žiga Erlač Shepherd, ki sta avgusta kolesarila od Maribora do Southamptona, da bi ozaveščala o raku in zbirala donacije za zdravstvene ustanove v Veliki Britaniji in Sloveniji. Njuna akcija je navdušila kolesarje iz vse Slovenije, ki so darovali 6.000 evrov za nakup sobnih koles. Šest koles je prispeval tudi Hofer. Alice Erlač Shepherd je izrazila veselje nad uspehom njihovega potovanja in poudarila moč sodelovanja pri doseganju sprememb.

Spletni portal Dobrenavade.si  ustvarja pozitivno družbo ter širi in promovira dobre navade med prebivalstvom.

 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.