Kontakti za pomoč v stiski

V današnjem hitrem tempu življenja se včasih srečujemo z različnimi izzivi, težavami in stiskami, ki nas lahko preplavijo. V takšnih trenutkih je pomembno, da vemo, da nismo sami in da obstaja pomoč na dosegu roke. V članku želimo predstaviti pomembne telefonske številke za pomoč v stiski, ki so na voljo v našem okolju.

Kontakti za pomoč v stiski

Te številke predstavljajo most med posamezniki v stiski in usposobljenimi strokovnjaki, ki so pripravljeni prisluhniti, svetovati in nuditi podporo v različnih življenjskih situacijah. Ne glede na to, ali se spopadate z duševnimi težavami, nasiljem, zasvojenostjo ali drugimi težavami, je pomembno, da se zavedate, da niste sami.

Telefonske številke za pomoč v stiski so tu, da vam ponudijo varno in zaupno okolje, kjer lahko izrazite svoje občutke, poiščete nasvet ali se preprosto pogovorite s strokovnjakom, ki vam bo stal ob strani. Ne odlašajte, če se počutite v stiski, temveč se obrnite na eno od navedenih telefonskih številk in poiščite pomoč, ki jo potrebujete. Vaše dobro počutje je pomembno in obstaja podpora, ki vam je na voljo.

Zaupni telefon Samarijan
116 123 (24 ur na dan, brezplačno, anonimno)

Klic v duševni stiski
01 520 99 00 (med 19. in 7. uro)

Peter Klepec za otroke in mladostnike, ki doživljajo nasilje
080 1552 (24 ur na dan, brezplačno, anonimno)

SOS telefon za ženske in otroke, žrtve nasilja
080 11 55 (ob delavnikih med 12. in 22. uro, vsak dan od 18. do 22. ure, brezplačno)

Telefon mladi mladim
01/510 16 76 ali 051 300 380 (od ponedeljka do petka od 8. do 17. ure.) V tem času so dosegljivi tudi po elektronski pošti na telefon@mladimladim.si, Facebooku, Twiterju in tudi Skypu (Mladimladim).

Spletni portal Dobrenavade.si  ustvarja pozitivno družbo ter širi in promovira dobre navade med prebivalstvom.

 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.