Zakaj moški med seksom ne stokajo od užitka?

Zakaj moški med seksom ne stokajo od užitka? To je vprašanje, ki si ga mnoge ženske zastavljajo, saj si v resnici želijo, da bi bili moški bolj glasni in pokazali svoje želje med seksom. Vendar pa so moški na splošno tišji v postelji kot ženske.

Zakaj moški med seksom ne stokajo od užitka?

Nekateri moški se med seksom zadržujejo, ker so bili vzgojeni v prepričanju, da je izražanje užitka v postelji neprimerno ali celo žaljivo. Ta stigma lahko prihaja iz tradicionalnih pogledov na moškost, kjer se od moških pričakuje, da bodo močni in zadržani. Drugi moški se morda preprosto počutijo nerodno ali negotovo, ko gre za izražanje svojih občutkov in užitka. Pogosto se tudi bojijo, da bi njihove partnerice morda presodile ali zasmehovale njihove zvoke užitka. Vendar pa je pomembno razumeti, da je izražanje užitka med seksom popolnoma naravno in zdravo, poleg tega pa lahko pripomore k boljšemu seksualnemu doživetju za oba partnerja.

Tišina moških med seksom lahko vpliva tudi na njihove partnerice. Mnoge ženske si želijo, da bi bili njihovi partnerji bolj vključeni in glasni med seksom, saj to lahko prispeva k njihovemu lastnemu občutku zaželenosti in užitka. Ko so moški tiho, se lahko njihove partnerice počutijo nepovezane ali celo izključene, saj ne prejmejo potrditve ali povratnih informacij o svojih dejanjih in prizadevanjih med seksom. Poleg tega lahko tišina moških ustvari občutek, da je komunikacija o spolnih željah in potrebah enostranska, kar lahko vodi do težav v partnerskem odnosu in spolnem zadovoljstvu.

Da bi premagali tišino med seksom, je ključnega pomena spodbujati odprto komunikacijo med partnerji. Moški in ženske bi se morali udobno počutiti pri izražanju svojih želja in užitka med seksom, ne da bi se bali obsojanja ali sramu. Partnerji bi si morali vzeti čas, da se med seboj pogovorijo o svojih preferencah in potrebah ter si med intimnostjo dajati povratne informacije. Poleg tega bi morali spodbujati drug drugega, da se sprostijo in izrazijo svoje občutke, saj to lahko pripomore k bolj povezanemu in izpolnjujočemu spolnemu doživetju.

Spletni portal Dobrenavade.si  ustvarja pozitivno družbo ter širi in promovira dobre navade med prebivalstvom.

 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.

Vesti
Vse vesti
0